Hrvatski radio

Radio Pula

Izložba "Svijet linija i boja" u Pazinu

25.06.2022.

10:19

Autor: HRT

Svijet linija i boja 2022.

Svijet linija i boja 2022.

Foto: DLS Pazin / ustupljena fotografija

Izložba "Svijet linija i boja 2022." otvorena je u galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin. Radove izlažu polaznici tečajeva crtanja i slikanja.

Pazinski likovnjaci već dugi niz godina organiziraju tečaj crtanja za početnike te tečaj slikanja za naprednije koji su svladali crtačke tehnike. Predsjednica DLS Pazin Nada Putinja istaknula je zadovoljstvo što su ovogodišnji ciklus tečaja crtanja pohađali učenici, njih šestero, koji su prve crtačko-slikarske korake napravili na dječjim likovnim radionicama, također u organizaciji DLS-a te su stasali za nova iskustva i nove izazove.


Anita Pilat, voditeljica tečajeva izrazila je veliko osobno zadovoljstvo rada s mladima, koji, prema njezinim riječima rade i stvaraju puno spontanije od odraslih. Predstavila je sve izlagače te se osvrnula na rad i stvaralaštvo svakog od njih istaknuvši različitost koja je povezana s karakterom svakog od autora.


Izložba "Svijet linija i boja" može se u pazinskoj LG galeriji razgledati do 2. srpnja radnim danom od 10-12 i 18-20 sati te subotom od 10-13 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.