Hrvatski radio

Radio Pula

14:22 / 14.06.2022.

Autor: HRT

Još 2,2 milijuna županijskih kuna za kulturu

Potpisnici ugovora za projekte neprofitnih organizacija u kulturi

Potpisnici ugovora za projekte neprofitnih organizacija u kulturi

Foto: Istarska županija / ustupljena fotografija

U Centru za manifestacije i kulturu Novigrad održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava Istarske županije za projekte i programe udruga i drugih neprofitnih organizacija u okviru Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije za 2022. godinu. 

Ugovore je s predstavnicima udruga potpisao župan Boris Miletić, a prisustvovali su i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac i pročelnik za kulturu i zavičajnost Vladimir Torbica


Javni natječaj je proveo resorni Upravni odjel za kulturu i zavičajnost, a Odlukom županijske Skupštine udrugama i drugim neprofitnim organizacijama dodijelit će se 2.229.300,00 kuna, dok je ustanovama, pojedincima i jedinicama lokalne samouprave u prvom krugu natječaja Istarska županija već dodijelila 1.650.000,00 kuna te je ukupna vrijednost Programa javnih potreba u kulturi za 2022. godinu 3.879.300,00 kuna.


Na natječaj za udruge i druge neprofitne organizacije podnesena su 142 prijedloga od kojih će se financirati 62. U prvom krugu, nakon usklađenja, ugovore potpisuje 30 udruga.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.