Hrvatski radio

Radio Pula

Kartoline u Klubu PFT-a predstavlja Igor Bezinović

04.02.2021.

12:12

Autor: Tomislav Šikić

Igor Bezinović (Foto: Klub PFT/ustupljena fotografija)

Igor Bezinović (Foto: Klub PFT/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

U Klubu Pulske filmske tvornice u 20 sati prikazat će seriju kratkih pseudo-dokumentarnih filmova "Kartoline" nastalih prema ideji gosta večeri Igora Bezinovića, filmskog redatelja i pedagoga. Večer će se održati uživo i putem Zoom-a, a razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

"Kartoline" su serija od dvanaest petominutnih filmova od kojih svaki portretira malo mjesto u kojem stanovnici govore jakim dijalektima ili stranim jezicima, a motivirani su, riječima autora, “nekonvencionalnim domoljubljem”. Režiju potpisuju Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Katerina Duda, Ivana Pipal, Darovan Tušek i Ante Zlatko Stolica, a serijal je na Danima hrvatskog filma 2019. dobio Oktavijana Hrvatskog društva filmskih kritičara za najbolji namjenski film. 

Kartoline

12x5 min, 2019., Studio Pangolin za HRT

 

Igor Bezinović: Momjan,

Darovan Tušek: Gornja Stubica,

Ivana Pipal: Tounj,

Hrvoslava Brkušić: Vrboska,

Ante Zlatko Stolica: Ždala,

Igor Bezinović: Susak,

Katerina Duda: Prezid,

Ante Zlatko Stolica: Bol,

Igor Bezinović: Šušnjevica,

Ivana Pipal: Štrigova,

Katerina Duda: Blato,

Darovan Tušek: Lokve.

 

Scenarist: Igor Bezinović

Snimatelj: Mario Pućić, Jurica Marković

Zvuk: Hrvoslava Brkušić, Hrvoje Nikšić

Montažer: Hrvoslava Brkušić

Glazba: Marin Stolica, Hrvoje Nikšić, Branimir Štivić

Producenti: Anita Bastašić, Miro Mioč 

Igor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski. Režirao je filmove Blokada (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2012.), Veruda (nagrada Oktavijan za najbolji hrvatski dokumentarac u 2015.) i Kratki izlet (Velika zlatna arena za najbolji hrvatski dugometražni igrani film u 2017.), kao i niz kratkih filmova raznih vrsta i trajanja. Njegov je rad bio međunarodno prikazivan na festivalima i događanjima kao što su IFF Rotterdam, DOK Leipzig, IDFF Jihlava, CPH:DOX, Kurzfilmtage Winterthur, Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana, Bijenale arhitekture u Veneciji (s Hrvoslavom Brkušić za Pulsku grupu), Museum of the Moving Image i Guanajuato IFF. 

Ulaz na projekciju je besplatan. 

Sve koji žele prisustvovati predstavljanju autora i projekcijama uživo, trebaju se javiti na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Ostali koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem linka (Zoom):

https://bit.ly/36yHGHt

Meeting ID: 892 4406 5755

Passcode: 630927

 

Galerija
Redateljska ekipa (Foto: Klub PFT/ustupljena fotografija), Foto: -/-
(Foto: Klub PFT/ustupljena fotografija), Foto: -/-(Foto: Klub PFT/ustupljena fotografija), Foto: -/-(Foto: Klub PFT/ustupljena fotografija), Foto: -/-(Foto: Klub PFT/ustupljena fotografija), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.