Hrvatski radio

Radio Pula

Kazališno ljeto 2022.

27.06.2022.

11:34

Autor: HRT

Kazališno ljeto u INK

Kazališno ljeto u INK

Foto: INK / ustupljena fotografija

Prva polovica lipnja u Istarskom narodnom kazalištu rezervirana je za prezentacije rada polaznika Dramskog i plesnog studija INK. Tako se ove godine više od 150 polaznika predstavilo u sveukupno sedam prezentacija. Dramski i plesni studio rosim redovnih aktivnosti iznjedrio  jetri nove produkcije: Vrtuljak, Ružno pače i Solo za sedam. I ove će se organizirati ljetne radionice za polaznike studija, kao i one nove koji se žele oprobati u dramskoj i plesnoj umjetnosti.

KAZALIŠNO LJETO 22


04. – 09.07.2022.

09:30 – 15:00 sati

Dvorana PIETRO CISCUTTI


ZAVRŠNA PREZENTACIJA:

09.07.2022. u 20 sati


Polaznici će imati priliku, tijekom intenzivnih šest dana rada sudjelovati u kreativnim radionicama pod vodstvom dramskih pedagoga Aleksandra Bančića i Marijane Peršić, te plesne pedagoginje Andree Gotovine. Cilj rada u radionicama je ponuditi polaznicima kreativan proces unutar kojeg će oni sagraditi dovoljno znanja kako bi samostalno te u suradnji s grupom mogli osmisliti i oblikovati svoja kratka originalna kazališna djela koja će biti javno predstavljena na kraju programa. 


PLESNI TJEDAN

11. – 16.07.2022.

09:30 – 15:00 sati

Dvorana PIETRO CISCUTTI

Scena 5K (INK Pula)

Ovogodišnji program PLESNOG TJEDNA osmisljen je kao paket / uvid u „malu plesnu akademiju“ , te će polaznici kroz intenzivnih 6 dana i 9 pedagoga imati priliku susresti se s različitim plesnim tehnikama, tehnikama improvizacije i metodama rada kao i različitom pristupu pokretu i plesu: 


BALET ZA POČETNIKE

SUVREMENE PLESNE TEHNIKE

IMPROVIZACIJA / KOMPOZICIJA

GAGA

BODY RESEARCH


VODITELJI:

URŠKA VOHAR

IVONA MEDIĆ

CARLOS ANDRES FAGIN

ANDREA GOTOVINA

Te bivši polaznici koji se profesionalno školuju na plesnim akademijama u Europi:

MARKO GAŠPAROVIĆ

DORA BRKARIĆ

LANA CRNOGORČIĆ

NINA PERUŠKO

KARLA MEDAKOV.


Kazališno ljeto u INK

Kazališno ljeto u INK

Foto: INK / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.