Hrvatski radio

Radio Pula

"KinoVizija" - novi mrežni program Kina Valli

02.12.2020.

19:34

Autor: Tomislav Šikić

Foto: kino Valli/Matija Šćulac/ustupljena fotografija

Foto: kino Valli/Matija Šćulac/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Novi zimski program donosi prijedlog niza interaktivnih aktivnosti, a naglasak je na edukacijskome programu FUŠ – Film u školi, koji dobiva svoju virtualnu inačicu za učenike i profesore. U sklopu programa bit će i kvizovi, edukacijski materijali, virtualna radionica Stop animacije...

Za najmlađe, svake će se večeri preporučiti jedan animirani film u sklopu programa "Crtići za laku noć". 

Nešto starijim kino posjetiteljima na raspolaganju će biti avatar kinooperatera Roberta Zubana, koji će jednom tjedno preporučiti seriju ili film ("Robi preporučuje").

Bez dobnog ograničenja, na raspolaganju je virtualna radionica Stop animacije. Svatko tko izradi vlastiti film u tehnici stop animacije, moći će svoj uradak postaviti na mrežnoj i društvenoj stranici Kina, odnosno, kad epidemiološke prilike dopuste, i na platnu Kina Valli.

Za osobe koje se vole izražavati pisanim putem, otvorena je rubrika "Moj prvi odlazak u kino" koja donosi prva iskustva gledanja filma na kino platnu.

Ljubitelji filmova moći će svoje znanje potvrditi i dokazati na KinoKvizu. Najbolja tri tima biti će nagrađena s gratis ulaznicama.

Učionica program "Film u Školi", uz uključivanje navedenih programa, donosi dodatne edukacijske materijale priručnika "Filmska izražajna sredstva" kojima se najmlađi educiraju o osnovnom filmskom vokabularu i natječaj "Izradi svoj filmski plakat" čija će se izložba, ovisno o odazivu, održati u foajeu Kina Valli.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.