Hrvatski radio

Radio Pula

Koncert Tamare Obrovac u INK-u

14.02.2013.

11:01

Autor: Ludvik Slana

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras će u 20 sati na maloj sceni Istarskog narodnog kazališta koncert održati poznata džez glazbenica Tamara Obrovac i njezin Transhistria ensemble. Publika će moći premijerno poslušati i skladbe s njezina albuma 'Canto Amoroso' koji izlazi ove godine.

Publika će večeras moći čuti originalni Tamarin glazbeni izričaj protkan raznolikim istarskim govorima, među kojima su i skladbe na rijetkom istrorumunjskom, odnosno vlaškom ili žejanskom dijalektu. 'Canto Amoroso' naziv je novog albuma na kojem se ova vrsna džez glazbenica vraća izvornom zvuku i  postavi s albuma 'Daleko je...' iz 2006. godine.

Na koncertu će večeras nastupiti, uz Tamaru Obrovac koja će svirati i flautu, Uroš Rakovec na gitari i mandoli, Fausto Beccalossi na harmonici, Žiga Golob na kontrabasu i Kruno Levačić na bubnjevima.

Ako je suditi prema naslovu albuma u kojem dominira glazba ljubavi, večerašnji već tradicionalni koncert bit će u znaku Valentinova.

Cjelokupnu produkciju večerašnjeg koncerta potpisuju dobro uigrana ekipa, dizajn svjetla Dario Družeta i Matija Debeljuh, ton majstor je Aldo Spada, a za ozvučenje se brine Davor Dujmović.

Koncert počinje u 20 sati, a medijski partner je Hrvatski radio Radio Pula.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.