Hrvatski radio

Radio Pula

Kuća fresaka u Draguću

26.06.2015.

10:03

Autor: Jana Radić, Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvara se Kuća istarskih fresaka u Draguću. Riječ je o projektu rekonstrukcije i prenamjene zgrade stare škole u Draguću, čemu je prethodila i međunarodna likovna kolonija, radionica o zidnom slikarstvu i međunarodni znanstveni skup.

Kuća fresaka, koja će osim galerijskog imati i rezidencijalni prostor, realizirana je putem programa prekogranične suradnje Europske unije Revitas II, u suradnji sa Slovenijom, a rekonstrukciju zgrade sufinanciralo je i Ministarstvo kulture s 50 tisuća kuna. 

Projekt Revitas II odnosi se na nadgradnju revitalizacije istarskog zaleđa i turizma u istarskom zaleđu. To je prekogranični projekt sufinanciran sredstvima Europske unije u okviru Operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007. do 2013., u iznosu od 843.058,49 eura. Partneri projekta REVITAS II su: Grad Kopar (vodeći partner), Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije, Grad Buzet, Grad Vodnjan, Općina Izola i Općina Piran.

Više možete poslušati u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.