Hrvatski radio

Radio Pula

Lisianum art festival

24.06.2022.

13:30

Autor: HRT

Lisianum Art Festival

Lisianum Art Festival

Foto: Općina Ližnjan / snimka zaslona

Obilježavanje 30 godina projekta Task force organiziraju Grad Slatina, Hrvatska matica iseljenika i Općina Voćin. Eco Heritage Task Force, volonterski je ekološko-obnoviteljski program Hrvatske matice iseljenika koji okuplja mladež hrvatskog podrijetla. 

Treće izdanje LAF-a održat će se 24. i 30. lipnja te 6. srpnja. 


Mia Pečnik osvojila je više od 80 osvojenih prvih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Sa samo 15 godina, mlada pijanistica, bilježi svoj prvi nastup sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja te u svojoj biografiji ima upisana već dva nastupa u Carnegie Hallu u New Yorku. Mia Pečnik predstavit će se 24.lipnja s početkom u 21 sat cjelovečernjim recitalom na kojem će izvesti djela Medtnera, Listza i Chopina.


30. lipnja nastupit će harmonikašica Mia Grozdanić u suradnji s eminentnim hrvatskim kompozitorom Davorom Bobićem koji joj posvećuje tri djela, od kojih je ciklus Godišnja doba praizvela sa Zagrebačkim solistima 2021. godine. Na cjelovečernjem solističkom recitalu izvest će ciklus Godišnja doba, P.I. Tchaikovskog uz pratnju video sadržaja na kojem će se prikazivati krajobrazi Istre i Ližnjana. Izvest će i predpremijeru Histrie, skladatelja Davora Bobića, kompozicije inspirirane ližnjanskim krajobrazom i posvećene Miji Grozdanić.


6. srpnja predstaviti će se HISTRIATRIA PROJECT u sastavu Hrvoje Puškarić, skladatelj i klavirist, na violini Edi Šiljak te Toni Kranjac na klarinetu. Sastav će se predstaviti autorskim skladbama Hrvoja Puškarića, koje obiluju folklornim elementima, osebujnog su stila, fantastične ekspresije i virtuoznosti. Osim autorskih skladbi, izvest će i skladbe klasičnog repertoara.


Svi koncerti održati će se u crkvi sv. Martina b. u Ližnjanu s početkom u 21 sat.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.