Hrvatski radio

Radio Pula

"Ljepotica i zvijer" osvajaju srca pulskih mališana

09.11.2020.

17:07

Autor: Jana Radić

Foto: snimka zaslona/Facebook/Teatar Naranča

Foto: snimka zaslona/Facebook/Teatar Naranča

Foto: - / -

Pulski dječji Teatar "Naranča" na svom programu u ovoj sezoni ima nekoliko predstava. Među najpopularnijima je "Ljepotica i zvijer" koja je nakon šest godina ponovno postavljena. Zbog epidemioloških mjera u gledalištu je manje publike, ali kazalište zato organizira više izvedbi po cijeloj Istri.

Duhoviti tekst Igora Bojovića nastao prema popularnom predlošku sada gledaju nove generacije mališana.

Teatar "Naranča" obnovio je predstavu koja ponovno uveseljava djecu, ali i njihove roditelje, ističe glumac Luka Juričić- Stvarno nam je drago i veseli nas što ćemo ponovno tu predstavu igrati, stvarno je posebna, drukčija i mi kao glumci uživamo u tom stilu, u toj vrsti glume.

Redateljski predstavu potpisuje Boro Stjepanović, a uloge suvereno nose mladi glumci. Igrati pred djecom izazov je i užitak, ističe glumica Monika Berberović: -Djeca reagiraju fantastično, zaista imamo u svakoj novoj izvedbi nekakve nove reakcije koje nismo očekivali. Tako se dogodio jedan jako lijepi spoj i mislim da su djeca zadovoljna.

Teatar "Naranča" smanjio je kapacitet gledališta, no imaju više izvedbi kako bi svi zainteresirani pronašli svoje mjesto.

- Radimo koliko nam prilike dopuštaju, trudimo se unutar toga biti kreativni, naći načine kako i u ova neobična vremena doprijeti do najmlađih i pobrinuti se da dođu do kazališnog sadržaja i da im djetinjstvo ipak ne bude zakinuto za radost gledanja dječjih predstava - zaključuje voditelj "Naranče" Majkl Mikolić.

Do kraja mjeseca na programu su još dva poznata dječja naslova: "Mala sirena" i "Trnoružica".

 

Foto: snimka zaslona/Facebook/Teatar Naranča

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.