Hrvatski radio

Radio Pula

'Mamma mia' u pulskoj Areni

06.07.2015.

06:05

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulska Arena ugostila je popularni mjuzikl Mamma mia. Više od tri tisuće posjetitelja uživalo je u hitovima Abbe u izvedbi sjajnog ansambla Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija.

Nakon zagrebačke premijere te gostovanja u Opatiji, hrvatska inačica planetarno popularnog mjuzikla stigla je i u pulski amfiteatar. Hitovi Abbe uživo uz odlične pjevače i orkestar bili su mamac za publiku koja je pljeskom nagradila sve songove inače prepjevane na hrvatski jezik. Mnoge je to iznenadilo, no glazba Abbinih hitmejkera Bennya Anderssona i Björna Ulvaeusa zvuči suviše poznato i svježe pa su se i najveći kritičari prepjeva s užitkom prepustili poznatim melodijama.

Najveća kvaliteta komada čiju režiju potpisuje sad već iskusni Igor Barberić su besprijekorni pjevači među kojima se ističe Vanda Winter u ulozi Sophie, no ne zaostaju niti Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Ervin Baučić te Luka Nižetić koji se odlično snašao u zahtjevoj formi mjuzikla. 

Inače, mjuzikl Mamma mia nastao je na londonskom West Endu prije 16 godina, a od tada je izveden u više od 40 zemalja te ga je vidjelo više od 50 milijuna ljudi.   

Poslušajte prilog i pogledajte galeriju. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.