Hrvatski radio

Radio Pula

Metakino: Japan

07.02.2022.

11:49

Autor: HRT

Metakino - Japan

Metakino - Japan

Foto: Pulska filmska tvornica / ustupljena fotografija

Večeras i sutra od 19 sati u Rock caffeu Pula održati će se Metakino Pulske filmske tvornice - dvodnevni filmski program posvećen japanskoj tradiciji i studentskim pokretima krajem 60ih i početkom 70ih godina prošloga stoljeća.

Metakino je partnersko skvot kino koje pokazuje socijalnu snagu kinoprikazivanja spajajući različite publike u razgovoru o prikazanim filmovima. Filmove će predstaviti i nakon projekcije o njima s publikom razgovarati filmologinja Tanja Vrvilo.


Tanja Vrvilo je izvedbena umjetnica, filmologinja i filmska kustosica iz Zagreba. Radi kao koautorica i izvođačica s Damirom Bartolom Indošem u performansima i eksperimentalnim predstavama Kuće ekstremnog muzičkog kazališta. Autorica je i kustosica Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma, projekta o politikama filmskog kustostva koji je pokrenula 2007. s posebnim naglaskom na politike estetike japanskog filma i filmskih avangardi. Organizirala je brojne retrospektive i programe japanskog filma u suradnji s japanskim filmolozima, umjetnicima i kulturnim institucijama. Vodila je dodiplomski studij filma i predavala na film.factoryju Béle Tarra na SFA u Sarajevu.


Program Metakino: Japan realiziran je u suradnji s Filmskim mutacijama: festivalom nevidljivog filma, Odsjekom za azijske studije Filozofskog fakulteta u Puli i Rock caffeom Pula.

Ekstaza anđela

Ekstaza anđela

Foto: PFT / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR