Hrvatski radio

Radio Pula

Moje putovanje Istrom - u Beču

04.01.2021.

13:46

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Snježana Gutbier-Vidović/ustupljena fotografija

Foto: Snježana Gutbier-Vidović/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Bečka galerija BURN-IN i hrvatska umjetnica Snježana Vidović do kraja siječnja ljubitelje umjetnosti pozivaju na izložbu "Moje putovanje Istrom". Prikazano je dvadeset ulja na platnu različitih formata.

Istoimena knjiga, objavljena u ljeto 2020. godine, poziva na slikovito i duhovno putovanje Poluotokom. 

Premijera izložbe bila je planirana u Istri, nakon čega je trebala obići nekoliko europskih metropola no zbog pandemije koronavirusa ideja je stavljena na čekanje. 

"Radovi Snježane Vidović pokazuju snažnu karizmu i najvišu kvalitetu. Gledajući ih, odmah možete osjetiti susret sa suštinom Istre" piše kustosica Nataly Schorr u knjizi "Moje putovanje Istrom", objavljenoj 2020. godine.

"Predstavljenim radovima Vidović razvija prekrasan, iznimno osjetljiv dijalog koji prikazuje njezinu novu domovinu u klasičnom ruhu, bez ikakva uljepšavanja. Veličanstvene, ali dijelom i oštre scene, omogućavaju gledatelju da prepozna beskrajne aspekte ljudi, kulture i krajolika.  

To podcrtava i ponuda tečaja slikanja u Istri koju Vidović nudi u svom ateljeu i u prirodi u blizini Perca.  

Uz dugogodišnju humanitarnu predanost, Vidović je jedna od apsolutnih pionirki u očuvanju kulturne baštine u skladu s postulatima UNESCO-a", ističe Schorr.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.