Hrvatski radio

Radio Pula

Najposjećeniji program 'Doručak s autorom'

10.12.2013.

19:07

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski pravopis Instituta za jezik i jezikoslovlje - najtraženiji je naslov pulskoga Sajma knjige, a najposjećeniji program i ove je godine Doručak s autorom. Jutrošnji je gost bio dramaturg i scenarist Ivo Štivičić.

Hrvatski autor, dramaturg, scenarist i sveučilišni profesor na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti Ivo Štivičić govorio je, uz ostalo, o knjizi 'Kuda idu divlje svinje - Subverzivna poetika Ive Štivičića i Ivana Hetricha'. Knjiga je koncipirana kao teorijsko-esejistička analiza antologijske serije Kuda idu divlje svinje čiji je Štivičić scenarist.

Autor knjige Silvio Mirošničenko bivši je Štivičićev student, a najvažnije što svojim studentima želi prenijeti je, kako sam kaže izgovoriti ono što misliš da treba izgovoriti, napisati ono što misliš da treba napisati i nakon toga stati, stati iza svake svoje riječi, svake svoje misli, iza svoga osjećaja - to je hrabrost. Na hrabrosti su nikla djela koja volimo, koja cijenimo. 

Prodajni dio Sajma također je izvrsno posjećen. Unatoč krizi čini se da ljudi uspijevaju izdvojiti koju kunu za kupnju knjige. 

Predstavljanjem vojvođanskih književnika počeli su Dani Vojvodine u Istri. Osim na pulskome Sajmu, vojvođanski će autori ovih dana gostovati u Poreču, Umagu i Pazinu.

Više o sajamskim aktualnostima poslušajte u tonskom prilogu u kojem na pitanje što se najviše traži odgovara voditeljica prodaje Tina Zenzerović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.