Hrvatski radio

Radio Pula

Nakon Picassa i Dalija djela još jednog svjetskog velikana u Rovinju

29.04.2016.

20:00

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izložbama svjetskih likovnih velikana, Zavičajni muzej već treću sezonu pretvara turistički Rovinj i u europsko umjetničko središte. Nakon djela Pabla Picassa i Salovadora Dalija, rovinjski Zavičajni muzej predstavlja opus Marca Chagalla.

Izložbe djela Salavadora Dalija i Pabla Picassa prošloga i pretprošlog ljeta u Rovinju je vidjelo više od pedeset tisuća posjetitelja.

Na tragu tog iskustva nastavljena je suradnja Zavičajnog muzeja s kolekcionarima pa su u Rovinj stigla i djela Marca Chagalla. Nataša Bošnjaković iz tvrtke Rebel podsjeća kako je riječ o djelima s klasičnim Chagallovim  temama, kao što je vjernost židovskim korijenima, osuđenost na exodus i seljenje ali i zanesenost ljubavlju i Parizom.

Posebnost ove izložbe pod naslovom 'Marc Chagall s onu stranu boje' su i rampe koje omogućavaju pristup osobama s invaliditetom, oslikane prema motivima Chagallovih djela. Za to su se pobrinuli volonteri Centra Istra.

Ravnateljica Zavičajnoga muzeja Marija Smolica kaže kako je zahvaljujući spomenutim izložbama broj posjetitelja  i prihod muzeja višestruko uvećan. Izloža Marca Chagalla u Rovinju ostaje otvorenom do listopada.

Više možete poslušati u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.