Hrvatski radio

Radio Pula

'Naš kanat je lip'

05.06.2015.

14:10

Autor: Bruno Krajcar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zajedničkim pjevanjem zborova na Narodnom trgu u Poreču u petak, 5. lipnja 19 i 30 počinje 43. susret pjevačkih zborova 'Naš kanat je lip'.

Manifestaciju 'Naš kanat je lip' su davne 1973. godine zajedno s kulturnim djelatnicima grada Poreča pokrenuli Slavko Zlatić i Renato Pernić kako bi kontinuirano, na jednom mjestu jedanput u godini, promicali istarsku ljestvicu te ljepotu i značaj istarske autohtone glazbe i čakavske beside. Pisani trag ove manifestacije je zbirka 'Naš kanat je lip' koja se tiska bienalno, a dosadašnja 24 izdanja sastoje se od  novoskladanih kompozicija nastalih upravo zbog te manifestacije i to na istarskoj ljestvici sa svjetovnom i duhovno-biblijskom tematikom. Ovogodišnji Kanat održavat će se do nedjelje u Istarskoj sabornici i Eufrazijevoj bazilici.

U programu će sudjelovati 24 vokalna ansambla sa 660 pjevača, a među sudionicima bit će i tri zbora iz inozemstva. Organizator Kanta je Pučko otvoreno učilište Poreč, a pokrovitelji Ministarstvo kulture, Istarska županija i Grad Poreč. Svi programi počinju u 20 sati.

Poslušajte više u prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.