Hrvatski radio

Radio Pula

'Noć knjige'

23.04.2015.

13:32

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

23. travnja u cijelom se svijetu održava Noć knjige - manifestacija kojoj je cilj afirmiranje ljubavi prema knjizi i čitanju.

Manifestacijom se obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, ali i Dan hrvatske knjige - 22. travnja. U pulskoj Gradskoj knjižnici još od prijepodneva brojna su događanja posvećena najmlađima. Otvorena je izložba taktilnih slikovnica i održana radionica njihove izrade, a u 18 sati 'Priče za laku noć' djeci će čitati članovi udruge Birikina. U 20 sati počinje Akcija vraćanja zaboravljenih knjiga - kad će se knjižnici bez naknade moći vratiti posuđeni naslovi.

Bogat program ima i Gradska knjižnica u Bujama. Među ostalim, u 23 sata s recitalom 'Od Baudelairea do Preverta' predstavit će se bujsko Amaterskog kazališta 'tRupa'. U prostorijama Nove Akropole večer će biti posvećena čitanju pjesnika, a u Sveučilišnoj knjižnici u Puli večer će biti interaktivna. Ljubitelji knjige bit će i autori i čitatelji. Osim što će biti organizirano javno čitanje, posjetitelji su pozvani i da sudjeluju u pisanju zajedničkog literarnog djela. Program će trajati od od 18 sati do 1 poslije ponoći.

Booktiga Noć knjige obilježava dvodnevnom radionicom kreativnog pisanja Hodanje uz prugu koji vodi Miroslav Mićanović. U večernjim satima gost je poznati putopisac Davora Rostuhar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.