Hrvatski radio

Radio Pula

Novi naslovi na pulskome Sajmu knjige

07.12.2015.

12:22

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulski sajam knjige i ove godine donosi književne premijere te promocije nagrađivanih naslova. Čak pedeset autora iz Hrvatske i inozemstva u Puli predstavlja svoje nove knjige. 21. Sajam knjige u Istri sveukupno nudi čak 20 tisuća knjiga.

Pulska književna smotra mjesto je koje mnogi pisci odabiru kao polazišnu točku za svoja najnovija djela. To nije slučajno, jer riječ je o manifestaciji koja promovira odnos autora s njegovim čitateljima.

Tako se s nestrpljenjem očekuju idućih dana premijere novih knjiga Borivoja Radakovića, Ivice Ivaniševića, Željka Krušelja, Alema Ćurina i Milana Rakovca, a publika je već oduševljeno prihvatila promociju biografskog romana Namika Kabila, dvije najnovije knjige o Sarajevu Miljenka Jergovića te nagrađivanu Marinu Vujčić. Ova je autorica Pulu odabrala za predstavljanje čak dviju svojih knjiga, roman "Susjed" dobio je uglednu godišnju nagradu VBZ-a, a knjiga "Mogla sam to biti ja" prvi se put predstavlja upravo na pulskome sajmu. 

Večeras publiku očekuju još dvije književne premijere. Skupina autora predstavit će u 17 sati knjigu "Riječi i riječi" urednice Sande Vojković, a Alem Ćurin u 19 će sati govoriti o svojem strip izdanju "List vode: Atlantida".

Poslušajte tonski prikaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.