Hrvatski radio

Radio Pula

13:13 / 10.06.2015.

Autor: Danijela Dorani

Objavljen program 62. PFF-a

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

62. Pulski filmski festival održat će se od 18. do 25. srpnja. U konkurenciji za Zlatne Arene bit će 14 hrvatskih filmova, a znalci najavljuju bogat i zanimljiv festival.

Četrnaest je domaćih filmova u utrci za Zlatne Arene:  'Bit ćemo prvaci svijeta' Darka Bajića,  'Cure - život druge' Andree Štaka, 'Djeca tranzicije' Matije Vukšića,  'Goli' Tihe Gudac,  'Imena višnje' Branka Schmidta,  'Ljubav ili smrt' Daniela Kušana,  'Ničije dijete' Vuka Ršumovića,  'Potrošeni' Boruta Šeparovića,  'Rakijaški dnevnik' Damira Čučića,  'Svinjari' Ivana Livakovića,  'Takva su pravila' Ognjena Sviličića, 'Ti mene nosiš' Ivone Juka, 'Zagrebačke priče 3' grupe autora i  'Zvizdan' Dalibora Matanića.

Dio hrvatskih filmova u Puli će imati svoju premijeru, a neki su već prikazani na festivalima ili u kinima.  Za Zlatne Arene u međunarodnom programu konkurirat će također 14 dugometražnih filmova. Ove će godine prvi put biti prikazana i jedna serija - britanska Utopija, a svjetsku premijeru u Puli će imati film 'Pored mene' srpskoga redatelja Stevana Filipovića. Novost je i Međunarodni program na Kaštelu, koji će se ove godine održati krajem kolovoza.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.