Hrvatski radio

Radio Pula

Održan 51. MIK

29.06.2015.

06:57

Autor: Ludvig Slana

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na riječkom Korzu završeno je 51.izdanje jedinog glazbenog putujućeg festivala 'Melodije Istre i Kvarnera'.Mikovci su 21. lipnja prvu festivalsku večer održali u Opatiji, a onda su pjevali u Umagu, Kastvu i Krku.

Više od 120 članova vesele karavane od toga 20 pjevača s novim mikovskim skladbama predstavilo se publici tijekom održavanja festivalskih večeri. Ugodnu glazbenu atmosferu nisu mogle poremetiti vremenske prilike i neprilike sinoć na riječkom Korzu na kojem su na završnoj večeri nastupili stariji, već provjereni mikovci i mlade glazbene snage koje su uz njih briljirali svojim izvedbama. Među njima je bio i Antonio Krištofić koji je prema ocijeni stručnog suda osvojio prvo mjesto.

Nagrada 'Roženice Radio Pule' za najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski izričaj, čiji je pokrovitelj Radio Pula, pripala je iskusnom skladatelju Aleksandru Valenčiću za skladbu 'Zrno soli'.

Nagradu za najboljeg debitanta dobio je Mateo Pilat, a nagrada za najbolji aranžman pripala je Ivi Popeskiću. Osim navedenih, nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Katja Budimčić, dok je prva nagrada publike pripala Voljenu Grbcu i Josi Butorcu koji su interpretirali skladbu 'Tu san rojen'. Nagradu Čakavskog Sabora za najbolji tekst dobio je Vjeko Alilović koji je napisao stihove za skladbu 'Se dobro je'. U konačnici, završio je još jedan MIK, a na slušateljima je da svoje glazbene ukuse prilagode skladbama i svim izvođačima.

Poslušajte tonski prikaz i pogledajte galeriju fotografija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.