Hrvatski radio

Radio Pula

Održane Labinske konti

25.07.2015.

15:11

Autor: Bruno Krajcar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Dubrovi kraj Labina održava se 47. smotra istarske narodne svirke, pjesme i plesa Labinštine pod nazivom Labinske konti.

Već tradicionalno zadnje subote u srpnju, vrijedni čuvari istarskog folkora s Labinštine okupljaju se kako bi zaljubljenicima u istarsku narodnu baštinu predstavili umijeće sviranja, pjevanja i plesanja iz naše bogate istarske riznice. Svojevrsni je to praznik  tradicijske kulture Labinštine i Istre, svirke, kanta, plesa, ali i jezika i običaja. U ovogodišnjem programu nastupit će izvođači Kulturno-umjetničkih društava Rudar iz Raše i Ivan Fonović Zlatela iz Kršana, gosti s Ćićarije i pjesnici s `domoćom besedom`. O značaju ove manifestacije razgovarali smo s predsjednikom RKUD-a Rudar iz Raše i organizacijskog odbora Josipom Pinom Knapićem.

Labinske konti organizira RKUD `Rudar` iz Raše, a pokrovitelji su Istarska županija, Grad Labin, općine Raša i Sveta Nedelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.