Hrvatski radio

Radio Pula

Otkazan Mediteranski kiparski simpozij

03.08.2013.

07:43

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ove godine u Labinu se neće održati Mediteranski kiparski simpozij. Koji su razlozi otkazivanja tog kulturnog događaja koji se tradicionalno otvara početkom kolovoza?

Nakon 43 godine Mediteranski kiparski simpozij u Parku skulptura Dubrova nedaleko od Labina koji je do sada iznjedrio 95 skulptura i 16 dionica Bijele ceste neće se održati. O razlozima otkazivanja njegov idejni tvorac i  kaže:

Iako predsjednik stručnog savjeta Josip Diminić nije htio govoriti o imenima, neslužbeno se doznaje kako odgovornom drži i povjesničarku umjetnosti Gorku Ostojić Cajner koja je godinama na čelu simpozija, ali i lokalne političare.

Bolja vremena čeka najavljena 17. dionica Bijele ceste Ante Rašića i 18. Ivana Fijolića ali i Diminićev, na simpoziju započet a nedovršeni projekt Križišta Bijele ceste kao i dugo najavljivan i Muzej suvremenog kiparstva na otvorenom, info punkt te uređenje parka skulptura koji je u dosta lošem stanju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.