Hrvatski radio

Radio Pula

Otvoren 21. Sa(n)jam knjige u Istri

03.12.2015.

16:38

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli je počeo 21. Sa(n)jam knjige u Istri. Središnja je tema "Otok, geto, azil", a u stotinjak programa sudjeluje čak 150 književnika, predvoditelja, izdavača, urednika, glazbenika i likovnih umjetnika.

U idućih jedanaest dana Pula će biti središte knjižnih zbivanja na ovim prostorima. Već tradicionalno, početak prosinca rezerviran je sajam koji nije samo mjesto gdje se knjige kupuju po promotivnim cijenama već je mjesto gdje se autori osobno dolaze družiti sa svojom publikom. Čast da otvori pulski književnu smotru pripala je pulskoj glumici Jadranki Đokić.

Direktorica Sajma Magdalena Vodopija iskoristila je svečano otvaranje kako bi se zahvalila nakladnicima, njih dvjesto u Puli izlaže više od 20 tisuća naslova.

Prvog dana sajma na programu je predstavljanje animiranih razglednica Pule autora Manuela Šumberca i Vibora JuhasaZdravko Zima predstavit će knjigu "Dnevnik jednog skribomana", dok će ugledni talijanski književnik i aktivist Erri De Luca govoriti o svojoj zbirci "Irenina priča". Bit će i otvorena izložba "Protostrip i karikature" Antuna Motike.

Više poslušajte u prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.