Hrvatski radio

Radio Pula

Otvoren 23. Sa(n)jam knjige u Istri

01.12.2017.

21:33

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli je svečano otvoren 23. Sajam knjige u Istri. U deset dana očekuje nas dvjestotinjak gostiju iz Hrvatske i inozemstva, stotinu različitih programa, 250 izdavača, 10 tisuća naslova. Glavna je tema - Intime.

Glazbeni uvod u Sajam dao je pjesnik intime Darko Rundek zajedno sa svojom violinisticom Isabel, u skladu sa središnjim temom – Intime. Sajam je otvorio, po mnogima enfant terrible hrvatske kulturne scene, Igor Mandić. Pulski je sajam, kako je rekao, poseban, po mjeri autora i kao takav zapravo nema konkurenciju.

Pulski je sajam doista, slažu se mnogi, po mjeri autora. Bit će ove godine onih dobro poznatih hrvatskoj publici: Ivica Prtenjača, Andrej Nikolaidis, Jurica Pavičić, Zdravko Zima ali i onih koji još čekaju prijevod svojih djela na hrvatski, poput mlade alžirske književnice Kouther Adjidi. Upravo će frankofonim autorima iz bivših francuskih kolonija biti posvećen program A propos a u regionalnom programu Hercegovina čita predstavit će se kulturna scena te regije. U prodajnom dijelu sajma posebno će mjesto imati znanstveno-stručna literatura.

Sajam knjige u Istri traje do 10. prosinca a sve pojedinosti mogu se pronaći na internetskim stranicama Sajma.

 

 

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.