Hrvatski radio

Radio Pula

Otvoren 4. Sabor kulture u Istri

05.04.2013.

12:24

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvjestotinjak umjetnika, djelatnika u kulturi i predstavnika lokalne vlasti sudjeluje u radu 4. Sabora kulture u Istri koji se danas održava u pulskom hotelu Histriji. Glavna tema rasprave istarskih kulturnjaka je Istarska kulturna strategija i njezina evaluacija.

Strategija je donesena 2009. godine i prvotno je trebala biti ostvarena u petogodišnjem razdoblju. Srednjoročna evaluacija strategije na zadnjem Saboru kulture održanom 2011. godine pokazala je da dobar dio planiranog nije moguće ostvariti, ponajviše zbog nedostatka novaca.

Najviše je učinjeno, složili su se kulturnjaci s ocjenom resornoga pročelnika Vladimira Torbice, na planu stvaranja nove publike. Poslijepodnevna tema Sabora kulture je Kultura kao posao.

U radu Sabora kulture sudjeluju i umjetnici i kulturni djelatnici iz talijanske regije Veneto, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Ive Josipovića.

Više o Saboru kulture u Istri poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.