Hrvatski radio

Radio Pula

Otvoren Klub za mlade Poreč

17.05.2022.

12:27

Autor: HRT

Otvoren Klub za mlade Poreč

Otvoren Klub za mlade Poreč

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

U srcu porečke starogradske jezgre, na Trgu Antona Grabara, u ponedjeljak 16. svibnja otvoren je Klub za mlade Poreč – Club per i giovani Parenzo.

Porečki mladi su izrazili želju za uređenim prostorom za druženje, odmor, zabavu, kreativnost i informativni sadržaj, svojevrsno mjesto okupljanja mladih Porečanki i Porečana. Grad je tu potrebu prepoznao i uredio Klub za mlade.


Klub se prostire na ukupno 120 m2, na dvije etaže, a u sklopu radova rekonstruirana je elektro mreža, kao i mreža vode i odvodnje, izgrađen novi sanitarni čvor u prizemlju, izvršeno je kompletno struganje, gletanje i ličenje zidova te su izvedeni podopolagački radovi. Rekonstruirana je i mini kuhinja, postavljena je rampa za osobe s invaliditetom, ugrađeni novi prozori i ulazna vrata, te je oličena fasada, dok je finalno opremanje napravljeno po željama mladih i to opremom za prezentacije, televizijama, info punktom, biljarskim stolom, Playstationom 5 i drugom opremom.


Više od 70% mladih koji su anketirani za izradu Lokalnog programa za mlade reklo je da voli živjeti u svom gradu i svoju budućnost vidi upravo u njemu.


Program otvorenja vodio je Antonio Jukić, maturant porečke gimnazije, zakusku su pripremili učenici Turističko ugostiteljske škole Anton Štifanić iz Poreča, dok su glazbene točke pripremili mladi porečki glazbenici Mia Marenić i Bernard Udovičić, Gordan Gregurović i Zlatko Crnković te Petra Tripar i Igor Beletić, dok su plesnim točkama otvorenje obogatile učenice suvremenog plesa u Umjetničkoj školi Poreč te plesna skupina Infinity iz porečkog Studija za izvedbene umjetnosti MOT08.


Klub za mlade povodom otvorenja i početka aktivnosti pripremio je bogat program tijekom iduća dva tjedna: pub kvizove, igraone društvenih igara, kartaške turnire, PlayStation turnire, radionice iz IT-ja poput kreiranja mobilnih aplikacija, karaoke, okrugle stolove i slično, od čega veliki dio sadržaja volonterski odrađuju Porečani. Klub za mlade Poreč za sve će korisnike biti otvoren svakoga dana od 16 do 21 sat. Uređenje, opremanje te svakodnevni rad Kluba u potpunosti financira Grad Poreč, a svi zainteresirani za sudjelovanje ili organiziranje programa mogu se javiti na broj telefona 431-827 ili mail lea.stifanic@porec.hr .

Otvoren Klub za mlade Poreč

Otvoren Klub za mlade Poreč

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.