Hrvatski radio

Radio Pula

Otvorena Dvorana Nella Milottija

11.11.2013.

14:40

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Odjelu za odgojne i obrazovne znanosti pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile otvorena je Dvorana Nella Milottija. Maestro Milotti tijekom svog života poklanjao je rukopise jer je želio da se njegova glazba izvodi.

Dvorana, koja je ujedno predavaonica, bit će mjesto prikupljanja, čuvanja i istraživanja Milottijeve ostavštine, odnosno rukopisa, autografa, preslika i skenova.

Inače, dio partitura Milotti je dao na čuvanje Arhivu Hrvatke radiotelevizije a dio je pohranjen u pazinskom Državnom arhivu. Inauguracija dvorane i svečani koncert na kojem je prvi put u izvornom obliku izveden njegov koncert za violinu i glasovir, dio su manifestacije Milottijevi dani 2013.

Svečanost otvaranja popraćena je koncertom "Milottijeve note", koji je zajedno s inauguracijom dvorane sastavnica manifestacije Milottijevi dani 2013.

O značaju dvorane za glazbenike poslušajte u izjavi akademske glazbenice i koordinatorice Istarskog pododbora Hrvatskog društva glazbenih umjetnika Aleksandre Golojke.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.