Hrvatski radio

Radio Pula

Otvorenje izložbe "Pišem ti pismo..."

16.12.2020.

08:45

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Muzej grada Pazina/ustupljena fotografija

Foto: Muzej grada Pazina/ustupljena fotografija

Foto: - / -

U srijedu, 16. prosinca 2020. godine u 13 sati, na Facebook stranici Muzeja grada Pazina održat će se virtualno otvorenje izložbe. Muzej će na taj način, pošujući propisane epidemiološke mjere, svim posjetiteljima, pa i onim virtualnim, omogućiti razgledavanje nove izložbe.

Cilj izložbe "Pišem ti pismo..." je prikazati razvoj komunikacije od prvih pisama i alfabeta, prvih škola i knjižnica, prvih odaslanih poruka i poštanskih ruta na prostoru središnje Istre sve do recentnije povijesti komunikacije obilježene slanjem razglednica, dopisnica, pisama te suvremenih metoda komunikacije, kao i usporediti nekadašnje načine i puteve komunikacije s modernim tehnološkim dostignućima i gadgetima koje danas koristimo i zbog kojih komunikacija sve više poprima neformalne i manje intimne, ali definitivno drugačije, razine i oblike.

Izložbu je u Rotondi pazinskog Kaštela moguće razgledati u radno vrijeme Muzeja u razdoblju od 16. prosinca 2020. do 16. rujna 2021. godine, kao i na web stranici Muzeja grada Pazina.

Autori izložbe su kustosi Muzeja grada Pazina Ivan Smoljan i Maja Zidarić Pilat.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.