Hrvatski radio

Radio Pula

Outlook počeo u pulskoj Areni, nastavlja se na tvrđavi Punta Cristo

03.09.2015.

10:27

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U pulskoj Areni sinoć je otvoren najveći europski festival bass glazbe i sound sistem kulture Outlook. U pet dana nastupit će svjetski poznata glazbena imena, a na festival je stiglo i desetak tisuća mladih iz cijele Europe što je ujedno i dobar uvod u turističku posezonu.

Outlook ove godine slavi osmi rođendan. Festival su otvorili svjetski poznati izvođači house, bass, dubstep i hip hop glazbe: Jurasic 5, Gentlemens Dub Club te Roni Size Reprazent koji su prvi put nastupili u pulskoj Areni.

Lijepo je biti ovdje, rekli su izvođali, nadamo se da nas ljudi poznaju - večeras dajemo i očekujemo puno pozitivne energije i jedva čekamo vidjeti sve ove ljude kako se zabavljaju.

Nakon svečanog otvorenja u Areni, festival tradicionalno seli na štinjsku tvrđavu Punta Cristo, u kamp Brioni i tamošnje plaže gdje će se održavati na 12 pozornica na otvorenom. Glasnogovornica festivala Maja Grujinović ističe kako će na IOutlook festivalu ove godine nastupiti više od 300 izvođača.

Inače broj posjetitelja na Outlooku iz godine u godinu raste, a uz Britance koji prednjače, više je i turista iz kontinentalne Europe i regije. Svi oni idućih će dana popuniti velik dio pulskih smještajnih kapaciteta i tako produljiti turističku sezonu.

Zahvaljujući Outlooku i Dimensionsu, festivalu elektroničke glazbe koji je održan proteklog tjedna, u Puli će u ovom razdoblju biti ostvareno 100 tisuća noćenja.

Opširnije možete poslušati u nastavku.

A donosimo ekskluzivno razgovore sa zvijezdama ovogodišnjeg Outlooka; također u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.