Hrvatski radio

Radio Pula

Ovaj tjedan u INK Pula

04.04.2022.

11:05

Autor: HRT

Ilustracija - Neprilagođen

Ilustracija - Neprilagođen

Foto: INK Pula/Pixabay / kolaž/ustupljena fotografija

Donosimo raspored programa INK Gradskog kazališta Pula u prvom tjednu travnja.

U ponedjeljak, 4. travnja u 20 sati na rasporedu je gostujuća predstava PISMO SVIJETU iz produkcije Kazališne družine Mare, Zagreb.


AUTORICA: Emily DICKINSON

REDATELJICA: Marija SEKELEZ

SUDJELUJU: Natalija ĐORĐEVIĆ, Anja ĐURINOVIĆ, Mada PERŠIĆ, Marija SEKELEZ


“Željela sam prikazati mnogostrukost Emilyne ličnosti, čije pjesme nastale u 19. stoljeću zvuče kao da ih je pisala danas. Za života ih je objavila samo sedam, a nakon njezine smrti mlađa sestra Livia objavila je zbirku s 1800 neobjavljenih Emilynih pjesama. U samo prve dvije godine zbirka je doživjela 11 izdanja, prevedena je diljem svijeta, a njezin je život bio inspiracija za film i serijal. Moj dugogodišnji prijatelj, pjesnik Luko Paljetak, sjajno je preveo stihove, a koreografkinja, profesorica Blaženka Kovač Šarić, osmislila je scenski pokret na glazbu Damira Šimunovića. Glumice stoga plešu, glume, pjevaju te sviraju klavir i gitaru“ kaže Marija Sekelez.


U petak, 8. travnja i u subotu, 9. travnja 2022. u 20 sati na rasporedu je repriza predstave (NE)PRILAGOĐEN


AUTOR, REDATELJ: Luka MIHOVILOVIĆ i Gea GOJAK

IGRA: Luka Mihovilović


(Ne)Prilagođen je kazališna predstava, nastala kao autorski projekt glumca i redatelja Luke Mihovilovića u suradnji s glumicom i redateljicom Geom Gojak. Kroz formu monodrame ispričat će se priča o različitosti, prikazujući život osobe od njegove najranije dobi pa do sazrijevanja. Na tom životnom putu publika će biti svjedok njegovom odrastanju i građenju identiteta u odnosu na društvene i moralne vrijednosti. Predstava se bavi problemom diskriminacije i predrasuda. Kao glavni motiv i pokretač neprilagođenosti istaknuta je seksualna orijentacija koja dovodi u pitanje socijalnu determiniranost lika čiji životni put pratimo kroz predstavu.     

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

12 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR