Hrvatski radio

Radio Pula

Ovoga vikenda Visualia

04.05.2015.

12:33

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli će se od četvrtka, 7. svibnja do subote održati festival Visualia u sklopu kojeg će u tri večeri na 12 gradskih punktova biti postavljene svijetleće instalacije. Najznačajniji događaj bit će u Areni gdje će publika lampicama zajedno ispisati slogan 'Pula plus Istria' i tako ujedno pokušati oboriti Guinessov rekord s najviše ljudi na zajedničkoj fotografiji.

Treći put zaredom Pula će, zahvaljujući festivalu Visualia i vizualnim umjetnicima koji će stići u grad, zasjati drugačijim svjetlom. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog izdanja, u sklopu kojeg su upaljene i svijetleće dizalice u Uljaniku, ove će godine svijetleće instalacije biti postavljene na potezu od Tržnice do Riječkoga gata. Najznačajniji događaj pak, odigrat će se u nedjelju u Areni kada će publika lampicama u žutoj, zelenoj i bijeloj boji u amfiteatru zajedno ispisati slogan 'Pula plus Istria'.

Od bogatog programa, direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj, koja podupire manifestaciju, izdvaja i instalaciju dobrih želja na Danteovom trgu. Novost je i što će se festival moći pratiti putem live streamniga na web stranici istralive.com. Manifestacija će trajati od 21 sat do ponoći, a otvorenje je u četvrtak na pulskoj tržnici u 20 sati i 30 minuta.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.