Hrvatski radio

Radio Pula

Pet izložbi za 60. Pulu

11.07.2013.

14:15

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Već tradicionalno u sklopu pulskog Filmskog festivala otvaraju se izložbe o sedmoj umjetnosti. Kako je najavljeno na konferenciji za novinare, ove godine izložbe tematski prate 60 godina manifestacije.

Festival igranog filma u Puli jedna je od pet najstarijih filmskih smotri u svijetu. Ovogodišnja okrugla obljetnica proslavit će se mnogim izložbama, od kojih se prva otvara već ove subote u galerijskom prostoru Zerostrasse. Riječ je o izložbi 'Festivalska Pula' čiji je koncept osmislio Povijesni i pomorski muzej Istre u suradnji s festivalom i Hrvatskim državnim arhivom.

60 godina festivala proslavit će i Suvremeni muzej Istre izložbom filmskih plakata koje je odabrao kustos Mladen Lučić. Otvorenje je 22. ovog mjeseca, kaže ravnateljica muzeja Gorka Ostojić Cvajner.

Dvanaestu godinu zaredom održava se i program Cinemaniac koji spaja suvremenu umjetnost i film, a izložba se otvara u Multimedijalnom centru Luka 21. idućeg mjeseca. U festivalu će sudjelovati i galerija Makina s izložbom fotografija, a u kinu Valli 23. srpnja bit će izložene karikature Dušana Vukotića.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.