Hrvatski radio

Radio Pula

Pobjednici Pulskog filmskog festivala

27.07.2013.

17:25

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Drama 'Obrana i zaštita' Bobe Jelčića pobjednik je 60. Festivala igranog filma u Puli. Dodijeljeno mu je sedam Zlatnih Arena, a slijedi ga film Lukasa Nole 'Šuti' s pet nagrada. Najveću ocjenu publike dobili su 'Kauboji' Tomislava Mršića.

Za svoj debitantski dugometražni igrani film Jelčić je dobio nagrade za scenarij i za režiju, Zlatnim Arenama za glavnu žensku i mušku ulogu nagrađeni su Nada Đurevska i  Bogdan Diklić, za scenografiju Mario Ivezić, za kameru Erol Zupčević.

Nakon Berlina, Obrana i zaštita u Puli je imala svoju hrvatsku premijeru i od samih je početaka bila među favoritima kritičara no ne i publike koja ga je ocijenila najnižom ocjenom. 

Gotovo sve preostale Zlatne Arene iz nacionalnog programa, njih pet, dobio je film Lukasa Nole Šuti. Lana Barić nagrađena je za sporednu žensku ulogu, Slaven Zečević za montažu, Julijana Vušović za masku, Dubravka Premar za ton, dok je Tihana Lazović dobila nagradu Breza za najboljega debitanta.

Emina Kušan nagrađena je za kostimografiju u filmu Zagonetni dječak Dražena Žarkovića, a Nikša Butijer za sporednu mušku ulogu u filmu Svećenikova djeca Vinka Brešana.

Apsolutni favorit publike je film Kauboji Tomislava Mršića koji je ocijenjen s 4.79 te mu je pripala nagrada Zlatna vrata Pule. 

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.