Hrvatski radio

Radio Pula

Počelo snimanje animiranog filma Ježeva kućica

30.10.2015.

10:54

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najpoznatiji jež na našim prostorima uskoro dobiva animirano izdanje. Naime, prema popularnoj knjizi Branka Čopića u Zagrebu je počelo snimanje filma koji bi svijetlo dana trebao ugledati u travnju 2016. godine.

"Po šumi širom bez staze puta, Ježurka Ježić povazdan luta. Lovom se bavi, često ga vide, s trista kopalja na juriš ide." Rijetko tko ne zna ove stihove popularne priče Branka Čopića koji je kroz likove ježa, lisice, vuka, medvjeda i svinje, opisao svu paletu ljudske prirode.

Ježurka Ježić postat će animirani lik zahvaljujući kanadsko-hrvatskoj redateljici i scenaristici Evi Cvijanović. Uz pomoć hrvatskih i kanadskih kolega ova je filmašica okupila impresivnu ekipu, među kojima su Rade Šerbedžija, Darko Rundek i Tim Allen, stalni suradnik Tima Burtona i Wesa Andersona.

Snimanje i animiranje lutaka, koje će biti izrađene od vune, počelo je u Zagrebu, a premijera se očekuje iduće godine. Film je koprodukcija između kanadskog Nacionalnog filmskog odbora (NFB), studija s 12 Zlatnih kipića, i hrvatskog Bonobostudija.

Poslušajte razgovor Ivana Žaknića s autoricom filma Evom Cvijanović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.