Hrvatski radio

Radio Pula

Porečki annale: 'Umjetnost mora biti lijepa'

01.08.2013.

15:05

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Poreču se večeras otvara 53. Porečki annale – najstarija skupna izložba suvremene likovne umjetnosti u zemlji. Porečki annale tematska je izložba, a ovogodišnja izbornica povjesničarka umjetnosti Jerica Ziherl za ishodište je uzela umjetničko djelo – performans poznate konceptualne umjetnice Marine Abramović "Umjetnost mora biti lijepa".

Povratak je to starim temama o ljepoti umjetničkog djela na likovnoj sceni na kojoj zadnjih petnaestak godina prevladava stvaralaštvo koje zrcali tešku svakodnevicu.

Izbornica porečkih anala Jerica Ziherl odlučila se za radove koji nastaju u dugotrajnom procesu ili pak za autore poznate po kolorističkim, veselim ostvarenjima.

Porečki annale se otvara u četvrtak, 1. kolovoza u 21 sat u Istarskoj sabornici, a izložba na kojoj se, među ostalima mogu vidjeti i djela: Đanina Božića, Tomislava Brajnovića, Vlaste Delimar, Kristijana Kožula, Igora Eškinje, može se pogledati do 8. rujna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.