Hrvatski radio

Radio Pula

Povijesne razglednice Općine Medulin

08.07.2022.

10:32

Autor: HRT

Banjole Portić

Banjole Portić

Foto: Istra inspirit / ustupljena fotografija

Povijesne razglednice Općine Medulin novi je proizvod osmišljen u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Medulin. Interpretativne šetnje Banjolska povijesna razglednica i Koracima medulinske prošlosti oživjet će likove, priče i povijest medulinskog područja kroz interaktivna uprizorenja.

Putovanje kroz vrijeme Banjola oživljava priča o starom ribaru, istrologu Toni Perušku te Histarki koja planira kobnu osvetu protiv Rimljana. 


Termini: 11. srpnja u 20 sati i 29. kolovoza u 18:30 sati.


U Arehološkom parku Vižula Koracima medulinske prošlosti kreću u potragu za Zlatnim runom. Naime, legenda kaže da je u rukama poznatog Jazona Zlatno runo došlo do istarske obale. S pogledom na Stari malin posjetitelji će čuti priču o braći Pošić koji su ga sagradili te kroz anegdote malog Medulinca saznati sve o toj popularnoj turističkoj destinaciji. 


Termini: 18. srpnja u 19 sati te 22. koovoza u 18:30 sati.


Osim novih interpretativnih šetnji, ove sezone uprizorit će i jedan od najdugovječnijih Istra Inspirit doživljaja - Crispo, koji će oživjeti priču o rimskom ratniku 15. srpnja u 19:30 sati u Arheološkom parku Vižula.


Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije - IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije oživljava priče, mitove i legende poluotoka desetu godinu zaredom.

Banjole

Banjole

Foto: Istra inspirit / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.