Hrvatski radio

Radio Pula

Povjerite svoje sanje "Arhivu snova"

25.02.2013.

14:56

Autor: Jelena Butković / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prikupljeni snovi činit će okosnicu projekta "Između neba i zemlje" Kate Mijatović koji će predstavljati Hrvatsku na venecijanskom Bijenalu. I vaš je san važan!

Kavez koji lebdi zmeđu neba i zemlje, performans u bijeloj gondoli s u crno odjevenim gondolijerom i videoprojekcije nadahnute snovima, umjetnički je projekt multimedijalne umjetnice Kate Mijatović koji će predstavljati Hrvatsku na venecijanskom Bijenalu.

Na prvi javni natječaj raspisan za nastup na Bijenalu u Venecij, što počinje u lipnju, pristiglo je devet radova. Izabrani projekt bit će postavljen u Sali Tiziano na Rivi Zaterre, a predstavljen je u riječkome Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

U lebdeći kavez posjetitelji će ulaziti pojedinačno i u njemu će pretraživati ranije postavljeni arhiv snova, a sve će se projicirati na zid nasuprot kavezu. Snove Kata Mijatović prikuplja i umjetnički obrađuje već deset godina. Svi možemo priložiti svoje snove za projekt: zapišite ih i ubacite u kutije postavljene u Kampusu i MMSU ili ih pošaljite na Facebook profil Arhiv snova

Projektom se želi prikupiti mapirati svijet podsvijesti, koji je u suvremenom društvu posve potisnut, i stvoriti svojevrsni globalni bazen snova - jer ipak svi polovicu svoga života provedemo u snu, nesvjesni dogovorene, konstruirane stvarnosti koja nas okružuje. 

Prikupljeni snovi činit će središnji interaktivni dio projekta. U Veneciji će umjetnica izvesti i svoj performans u kojemu će spavati u bijeloj gondoli s crno odjevenim gondolijerom. Javlja Jelena Butković:

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.