Hrvatski radio

Radio Pula

07:46 / 28.01.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Predstavljanje: 8. Production In u Pulskoj filmskoj tvornici

Mentori 8. Production ina (Foto: PFT/ustupljena fotografija)

Mentori 8. Production ina (Foto: PFT/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

U Klubu Pulske filmske tvornice u 20 sati premijerno će se prikazati devet kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova nastalih na 8. maratonu izrade kratkog filma, Production inu. Događaju je moguće prisustvovati uživo ili putem aplikacije Zoom.

Filmovi su nastali pod mentorstvom redatelja i filmskog pedagoga Zorka Sirotića, snimatelja i montažera Jurice Markovića, Michelea Bulešića i Lea Gamboca, filmske autorice i organizatorice Sande Letonja-Marjanović te producenta i filmskog pedagoga Marka Zdravkovića-Kunca.

Gost Kritičkog rešeta ovog puta bit će filmski producent, distributer, festivalski selektor i osnivač Restarta - Oliver Sertić koji će analizirati i komentirati filmove polaznika te im pružiti smjernice za eventualne dorade. Razgovor će moderirati voditelj projekta Marko Zdravković-Kunac.

Program: 

Mladen Radić: Uspon, kratki igrani;

Silvio Belušić: Čovjek koji je pao s Arene, kratki dokumentarni;

Anton Verk Rumac: Češalj krvave smrti, kratki igrani;

Igor Zenzerović: Prsnut, kratki igrani;

Nino Paulin: The Project, kratki igrani;

Masimo Paris: Puna je Pula, kratki dokumentarni;

Jadranka Mitrović: Ljudski trag, kratki dokumentarni;

Mateja Kelemenić: Gol u tvornici, kratki igrani;

Debora Trusgnach: Spazza Pometi, kratki igrani.  

Production In je besplatna radionica namijenjena  svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana. Desetak  autora pod vodstvom iskusnih edukatora realizira svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada. 

Nakon što se prošlih godina održao u Motovunu, Poreču, Pazinu, Vodnjanu i Bujama, ovogodišnji 8. Production In po prvi se put održan je u Puli od  22. do 24. siječnja. 

Pulska filmska tvornica organizirala je 8. Production In u suradnji sa  MedVid produkcijom, Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom te uz financijsku pomoć Grada Pule, Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Ulaz na projekciju je besplatan.

Svi koji žele prisustvovati predstavljanju autora i projekcijama uživo, trebaju se javiti na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme. 

Ostali koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom poveznice:

https://bit.ly/3t21lcs

Meeting ID: 867 7842 4839
Passcode: 671535

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.