Hrvatski radio

Radio Pula

Promjene ustroja Pulskog filmskog festivala

04.12.2013.

15:12

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo kulture otvorilo je "on-line" savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o statusu i financiranju Pulskog filmskog festivala. Konačni cilj trebao bi biti poboljšanje u upravljanju nacionalnom filmskom smotrom.

Predviđeno ukinuće funkcije umjetničkog ravnatelja potaknulo je nagađanja da se time želi smijeniti dosadašnji umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković.

Promjene ustroja Pulskog festivala igranog filma komentirala je ravnateljica Javne ustanove Pula film festival Zdenka Višković Vukić. Prirodno je da se festival mijenja i raste te da se umjesto umjetničkog ravnatelja osnuje Umjetničko vijeće, rekla je Višković Vukić.

Višković Vukić istaknula je dobru suradnju s dosadašnjim umjetničkim ravnateljem Zlatkom Vidačkovićem. Druga važna promjena jest mogućnost da Javna ustanova Pula film festival prebaci različite segmente organizacije festivala na nezavisne producente. Ravnateljica pred istekom mandata, Zdenka Višković Vukić, uvjerena je da to ne ugrožava samo postojanje Javne ustanove PFF.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.