Hrvatski radio

Radio Pula

Propeler Motovuna irsko-kubanskom filmu "Viva"

01.08.2016.

11:36

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Viva" je priča o sukobu oca i sina, njhovom međusobnom nerazumijevanju i ponovnom obiteljskom povezivanju. Istražuje mogućnosti transformacije u zatvorenom okruženju, prepuna je iskrenih emocija i želje za istinom. Ne prikazuje samo konflikte već i put k rješenjima, obrazloženje je stručnog žirija.

Nakon niza godina, motovunska je publika sinoć uživo mogla pozdraviti redatelja pobjedničkog filma Paddya Breathnacha na koji je, kako sam kaže, jako ponosan.

Posebno priznanje dobio je ruski film "Mučenik" redatelja Kirilla Serebrennikova koji ispituje ulogu fanatičnih i ekstremističkih stavova i njihovu zavodljivu moć. Nagradu Međunarodnog udruženja filmskih kritičara dobila je Mirjana Karanović za svoj redateljski prvijenac "Dobra žena", zbog iznimne glume i režije i jer se na hrabar način bavi pitanjem ratnih zločina nad nevinim ljudima i unutrašnjim borbama moralno rastrgane žene. Najbolji kratki film je "Bezolovno" francuskoga redatelja Emmanuela Tenenbauma.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.