Hrvatski radio

Radio Pula

PUF

01.07.2015.

15:17

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavom izraelskih umjetnika Shani i Nevo, u Istarskom narodnom kazalištu počeo je 21. Međunarodni kazališni festival PUF. Tradicionalno prve večeri bio je izveden i jednokratni umjetnički projekt Anno Domini.

Možda siromašniji brojem predstava, ali zasigurno ne kvalitetom, bio je ovogodišnji PUF, festival koji okuplja kazališta i skupine koje se bave izvaninstitucionalnim, istraživačkim teatrom. Ovogodišnji Anno Domini, jednokratni umjetnički projekt koji propituje ulogu umjetnosti u suvremenom društvenom trenutku i oživljava gradske prostore, odigrao se na pulskoj željezničkoj postaji. Autor je Zlatko Burić. Prethodila mu je izraelska predstava 'An hour with all - eaters', najavio je umjetnički direktor PUF-a Branko Sušac.

Na programu PUF-a bilo je desetak predstava iz svih krajeva svijeta, koje su odigrane na više gradskih lokacija. Nakon izvedbi, u festivalskom centru u Rojcu održani su razgovori o predstavama i koncerti.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.