Hrvatski radio

Radio Pula

Sa(n)jam knjige o Vojvodini

11.12.2013.

16:02

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon ruske, pulski je Sajam knjige ovih dana u znaku vojvođanske kulture i književnosti. Osim u Puli, autori iz Vojvodine predstavljaju se i u drugim istarskim gradovima u sklopu programa Dani Istre u Vojvodini.

Dugogodišnja suradnja između Istre i Vojvodine na svim područjima, a posebno u kulturi, rezultat je mnogobrojnih sličnosti između dviju regija, istaknuli su vojvođanski autori prigodom predstavljanja, kako su ih nazvali, 'svih vojvođanskih književnosti'.

Uz tematsku raznolikost, u Vojvodini se piše i stvara na čak šest jezika: srpskom, hrvatskom, mađarskom, rumunjskom, rusinskom i slovačkom. Našim je dvjema regijama zajednička multikulturalnost, no ipak postoji jedna vrlo bitna razlika, ocijenio je nagrađivani vojvođanski književnik Laslo Vegel.

Uz sajamske programe, dobro je posjećen i prodajni dio Sajma, a posjetitelji su njime, čini se, zadovoljni. Poslijepodnevni programi na Sajma počinju u 17 sati kada će biti predstavljena knjiga pulske fotografkinje Sandre Vitaljić naslovljena 'Rat slikama: suvremena ratna fotografija'.

U 18 sati bit će predstavljena knjiga Borisa Budena i Želimira Žilnika 'Uvod u prošlost'. U 19 sati u kinu Valli bit će prikazan ruski film 'Soba i pol', biografska drama o Josifu Brodskom, a u 20 i 30 u galeriji Cvajner održat će se 'Noć ruske poezije' u kojoj će nastupiti Sergej Birjukov, Dubravka Oraić Tolić i Danijela Lugarić Vukas.

Više poslušajte u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.