Hrvatski radio

Radio Pula

Sandi Renko: Quadrivium

24.03.2022.

14:06

Autor: HRT

Pozivnica

Pozivnica

Foto: POU Poreč / detalj pozivnice/snimka zaslona

 U 19 sati u galeriji Zuccato Pučkog otvorenog učilišta u Poreču bit će otvorena izložba "Quadrivium" autora Sandija Renka.

Renko je jedan od najistaknutijih tršćanskih umjetnika, slovenskoga podrijetla. Za njim je nekoliko desetljeća stvaranja u kojima je utemeljio bogat i prepoznatljiv umjetnički opus koji je u većini hrvatskog prostora nepoznat, iako je riječ o međunarodno etabliranom umjetniku. Glavna karakteristika njegovih djela istraživanje je različitih materijala i izraznih mogućnosti posezanjem u prostor, osjećaj prostora ili stvarajući predmete u prostoru.


"Po zanimanju je dizajner koji naginje profinjenom oblikovanju. Teži minimalizmu, jednostavnim linijama, redukciji oblika, čistim oblicima i objektima, slobodnom, ali ne praznom prostoru. To je obilježilo i njegovo umjetničko stvaralaštvo u kojem prikazuje jednostavne i jasne forme i slike", ističe likovni kritičar Denis Volk.


Izložba je realizirana u suradnji Pučkog otvorenog učilišta Poreč i Kulturnog društva za umjetnost KONS iz Trsta te Ureda Vlade Republike Slovenije za Slovence u inozemstvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.