Hrvatski radio

Radio Pula

Selekcija filmova Kino kluba “Jelen”

10.12.2020.

08:55

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Pulska filmska tvornica/ustupljena fotografija

Foto: Pulska filmska tvornica/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Klub Pulske filmske tvornice 20 sati prikazat će selekciju filmova Kino kluba “Jelen” koji je u Puli djelovao od 1962. do 1990. godine. Moderator večeri je redatelj i filmski kritičar Elvis Lenić koji će filmove komentirati i preko Zooma razgovarati s autorima.

Kroz Kino klub Jelen niz generacija je prošao filmsku edukaciju te su svoje umjetničke prvijence ostvarili brojni tadašnji amateri, a sada poznati kulturni djelatnici poput Drage Orlića, Boška Obradovića ili Armanda Debeljuha. FKK “Jelen” zaslužan je i za pokretanje MAFAF-a (1965. – 1990.), najveće manifestacije amaterskog filma odraslih na području Jugoslavije.

Pulska filmska tvornica je 2017. godine ostavštinu Kino kluba “Jelen” (70 filmova i oko 2000 drugih predmeta) predala Povijesnom i pomorskom muzeju Istre u cilju pokretanja Zbirke neprofesijskog filma Istre.

Popis filmova koji će se prikazati: 

 1. “Proljeće mladosti“ Branko Kosović, 7’
 2. „Potreba“ Dragutin Nikolić, 3’
 3. „Opća opasnost“ D. Kolić/D. Načinović, 3’
 4. „Fasade“ Josip Rif, 7’
 5. „Fudbal i parče perfekta“ Željko Duraković, 7’
 6. „Kako smo snimili film“ Gordić/Jaranović/Berković 6’
 7. „Agonija smisla“ Rubi/Ploy, 4’
 8. „Konjsko meso“ M. Gunarić, 2’
 9. “Obala” Života Pajić 7’
 10. „Iluzija“ Oto Širec, 8’
 11. „San o djevojčici i jajetu“ Valter Aličajić, 10’
 12. „Propast jedne kulture“ Ivan Đukić, 12’
 13. „Marcienne“ Rubbi/Ploj, 5’
 14. „Amen“ Miro Ploj, 7’

Događaj će se održati uživo i online. 

Svi koji žele prisustvovati projekciji uživo, trebaju se prijaviti na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme. 

Ostali koji događaju žele prisustovati online, mogu to učiniti putem poveznice na službenim stranicama Pulske filmske tvornice. Dodatne informacije u vezi prijenosa uživo bit će objavljene netom prije događaja, također na službenim stranicama PFT-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.