Hrvatski radio

Radio Pula

'Slavenski đardin' novi je program nadolazećega pulskog Sajma knjige

28.10.2019.

15:01

Autor: Jana Radić

(foto: Duško Marušić/PIXSELL)

(foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Slavenski đardin novi je program pulskoga Sajma knjige koji će se održati od 5. do 15. prosinca. Kroz ovaj će se program promovirati slavenska kultura i književnost, no razgovarat će se i o baštini te estetikama i društvenim odnosima u slavenskim zemljama.

Tim je povodom pulski Sajam danas potpisao i ugovor o suradnji s Forumom slavenskih kultura, institucijom koja kroz zakladu promovira i povezuje slavenske pisce i prevoditelje s čitateljima.

Pulski Sajam knjige u fokusu će imati rusku književnost pa će na 25. izdanje popularne književne manifestacije stići poznati i u nas već prevedeni pisci s ruskog govornog područja. 

U nastavku poslušajte što su o suradnji rekle direktorica pulskoga Sajma knjige Magdalena Vodopija i direktorica Foruma Andreja Rihter, inače bivša ministrica za kulturu Slovenije. Također, selektorice programa Ivane Peruško Vindakijević koja je u Puli najavila atraktivne književne goste.

Ivana Peruško, pulski Sa(n)jam knjige

Andreja Rihter, pulski Sa(n)jam knjige

Magdalena Vodopija, pulski Sa(n)jam knjige

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.