Hrvatski radio

Radio Pula

Svečano otvoren 60. festival igranog filma

21.07.2013.

15:30

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Velikim vatrometom u subotu je u pulskoj Areni otvoren jubilarni 60. Festival igranog filma. U programu otvorenja prikazan je presjek filmografije na našim prostorima od osnutka festivala do danas. U prepunoj Areni festival je otvorio predsjednik Republike Ivo Josipović. Prikazan je i prvi film iz nacionalne konkurencije. Komediji "Majstori" Dalibora Matanića publika je dala ocjenu 4,04.

Dalibor Matanić i njegovi "Majstori" otvorili su filmsko natjecanje u nacionalnoj konkurenciji. Ove godine glavna sekcija donosi čak četrnaest naslova, a Matanić i njegova ekipa na čelu s glumicom Aretom Ćurković nadaju se publici i nakon festivala.

A osim filmova, 60. Pula donosi i mnoga popratna događanja, među kojima je i 12. izdanje izložbe Cinemaniac koja se večeras otvara u Multimedijalnom centru Luka. Kustosica Branka Benčić objašnjava da već godinama promišljaju o filmu kroz suvremenu umjetnost.

U nedjelju će u Areni biti prikazana još dva filma iz nacionalne konkurencije. U 21 i 30 počinje projekcija komedije "Svećenikova djeca" Vinka Brešana, a nakon toga publika će moći pogledati dramu "Vis-a-Vis" Nevija Marasovića. U kinu Valli u 16 sati na rasporedu je projekcija filma "Šangaj" iz programa manjinske koprodukcije, a od 18 i 45 prikazuje se srpsko-hrvatsko-francuska drama "Kad svane dan".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.