Hrvatski radio

Radio Pula

Svetvinčenat: 14. Festival plesa i neverbalnog kazališta

19.07.2013.

15:35

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras u Svetvinčentu počinje Festival plesa i neverbalnog kazališta. Atraktivne lokacije renesansnog istarskog gradića idućih dana bit će plesne pozornice na kojima će nastupiti značajna autorska imena i poznati ansambli te biti prikazana recentna ostvarenja domaće produkcije.

U četiri dana u Svetvinčentu će biti prikazano petnaest predstava, performansa i plesnih filmskih projekcija, a Festival otvara "Ples posvećen ping pongu" norveškog koreografa Joa Stromgrena. On je samo jedno od zvučnih imena iz svijeta plesa koji dolaze u Svetvinčenat.

Tu su još, među ostalima, danski koreograf i pedagog Bo Madvig, zvijezda u usponu Španjolac Roberto Olivan, francuski koreograf Fabien Prioville, slovački ansambl Les SlovaKs te UgrenKoulas s Cipra. Bogata je i domaća produkcija. 

Dio programa bit će i u novoosnovanom Mediteranskom plesnom centru u kojem se, ističe umjetnička direktorica Festivala Snježana Abramović Milković, već održavaju mnoge aktivnosti.

U budućnosti, najavljuje umjetnička direktorica Festivala Abramović Milković, Festival plesa i neverbalnog kazališta bit će samo vrhunac onoga što će se tijekom cijele godine zbivati u svetvinčentskom Mediteranskom plesnom centru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.