Hrvatski radio

Radio Pula

Svjetska premijera "Vlaka u snijegu"

03.12.2017.

19:56

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je godinama dio školske lektire, desetljećima omiljen kao film, poznati roman za djecu "Vlak u snijegu" prvi se put našao i na kazališnim daskama. Premijera je izvedena u pulskom Teatru Naranča.

Na maloj sceni, uz nevelike tehničke mogućnosti ali izvrsnu glumačku ekipu, poznati roman Mate Lovraka počeo je svoj kazališni život. Dramaturg Hrvoje Zalar lišio je tekst suvišnoga konteksta a istodobno uspio sačuvati i prenijeti sve njegove važne poruke.

"Vlak u snijegu" prvi je ozbiljniji projekt za članove Dramskog studija Teatra Naranča. I odradili su ga vrlo uspješno, zadovoljan je redatelj Luka Juričić.

Upravo su glumci najvrijedniji resurs ovoga malog kazališta, istaknuo je glumac Majkl Mikolić dodavši da je za postavljanje Lovrakova teksta na scenu, s obzirom da to još nitko nije učinio, trebalo i - hrabrosti.

Da se hrabrost pokazala opravdanom, dokazuje sinoćnje prepuno gledalište te još nekoliko već rasprodanih repriza. Za sada, još je ulaznica preostalo za izvedbu koja je na rasporedu 17. prosinca u 11 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.