Hrvatski radio

Radio Pula

Teatar Ulysses večeras daje premijeru 'Tko se boji Virginije Wolf'

29.07.2019.

11:18

Autor: Danijela Dorani

Brijuni, kazalište Ulysses i ove je godine domaćin Međunarodne škole glazboterapije (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Brijuni, kazalište Ulysses i ove je godine domaćin Međunarodne škole glazboterapije (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Na Malom Brijunu večeras će premijerno biti izvedena predstava 'Tko se boji Virginije Wolf' američkoga autora Edwarda Albeeya. Nakon klasika poput Shakespearea i Sofokla, ovo je prva suvremena drama produkciji Teatra Ulysses.

'Tko se boji Virginije Wolf?' Može se prevesti i kao - 'Tko se boji vuka još?'. A vuk je istina, život ogoljen do srži, bez licemjerja i ograda koje postavljaju društvene konvencije.

U središtu komada koji već pola stoljeća voli kazališna i filmska publika diljem svijeta, jest sredovječni bračni par. George i Marta vode divlju bračnu borbu, dodatno potaknuti posjetom mladoga bračnog para. Pod izlikom previše alkohola, u jednoj se noći tako raskrinkava lažna idila malograđanskoga života u provincijskom sveučilištu.

Redateljica je Lenka udovički a u glavnim su ulogama Katarina Bistrović Darvaš i Rade ŠerbedžijaGlumačku ekipu čine još Milan Marić, Ljubomir Bulajić, Martin Grđan, Romina Tonković i Nika Ivančić.

Dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić Pleština a predstava je ostvarena u koprodukciji s Narodnim pozorištem u Beogradu.

Nakon nekoliko otkazanih pretpremijernih izvedbi, vrijeme bi večeras, prema najavama, trebalo poslužiti. Brod iz Fažane polazi u 20 i 30.

Opširnije poslušajte u nastavku.

IZVJEŠTAJ: Teatar Ulysses večeras daje premijeru 'Tko se boji Virginije Wolf'

Lenka Udovički i Rade Šerbedžija o premijeri

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.