Hrvatski radio

Radio Pula

Trideset godina kazališta Dr. Inat

25.03.2013.

15:03

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pulsko kazalište Dr. Inat obilježit će 30 godina postojanja. Raznovrsni, višednevni program počinje ove srijede, a objavljen je na današnjoj konferenciji za novinare.

Pulski Dr. Inat, uz sisačku Dasku, dubrovački Lero i čakovečki Pinklec, jedno je od prvih tzv. alternativnih kazališta na ovim prostorima. Djeluje izvaninstitucionalno, a u središtu njegova rada je kritički osvrt na društvo i propitivanje životnih i umjetničkih temama putem neverbalnoga kazališnog izričaja. U svom su radu obišli gotovo cijeli svijet i dobili mnoge značajne nagrade.

Tri desetljeća svoga djelovanja Inat će obilježiti raznovrsnim programom ostvarenim u suradnji s pulskim umjetnicima. Svoj će film nadahnut stvaralaštvom Noela Šurana, premijerno predstaviti video umjetnica Ida Skoko.

Svoju hrvatsku premijeru imat će i nagrađivani film Janez, mlade pulske sociologinje Andree Celije, ostvaren u suradnji sa slovenskom umjetnicom Uršom Kostelic. Dramska skupina Korak premijerno će prikazati svoju predstavu Iskorak, nastupit će i kazalište Go Go Wrighters te performeri, glazbenici, pjesnici. Bit će otvoreno nekoliko izložbi pulskih umjetnika te predstavljene dvije slikovnice.

Dani kazališta Inat traju od srijede do subote (27. do 30. ožujka), a programi se održavaju u prostorijama Inata na 3. katu pulskoga Rojca.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.