Hrvatski radio

Radio Pula

15:42 / 24.07.2019.

Autor: Džana Banić

U Areni počinje drugo izdanje festivala 'Ljetna klasika'

S prošlogodišnje izvedbe Aide u pulskom Amfiteatru (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

S prošlogodišnje izvedbe Aide u pulskom Amfiteatru (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

Drugo izdanje festivala "Ljetna klasika" ove godine u Arenu donosi tri antologijska djela klasičnog repertoara - opere 'Aidu' i 'Carmen' te 9. simfoniju Ludwiga van Beethovena u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Ivan plemenitog Zajca.

Festival u četvrtak otvara prošlogodišnja produkcija opere 'Aida' u kojoj naslovne uloge Aide i Radamesa pjevaju solisti Krtistina Kolar i Luis Chapa, a orkestrom i zborom opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca ravna dirigent Ville Matvejev.

U režijskom i konceptualnom smislu produkcije su rađene upravo za pulsku Arenu, istaknuo je na konferenciji za novinare ravnatelj riječkog Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca Marin Blažević. Opera 'Carmen' donosi do sada jedinstveno scensko rješenje - pozornica će biti na tribinama.

Solistici Ivani Srbljan pulska premijera opere Carmen peta je produkcija u kojoj pjeva jednu od najpopularnijih uloga u svijetu opere. Kristina Kolar sutra će biti Aida a u subotu, uz zborove zagrebačke Muzičke akademije i Coro del Friuli Venezia Giulia, i solistica u 'Odi radosti'. Uvjerena je kako su skladni odnosi u ansamblu vrlo važni za uspjeh zajedničkog ostvarenja.

U sve tri produkcije ovogodišnjih 'Ljetnih klasika' sudjeluje više od 150 pjevača, glazbenika te članova Baleta Hrvatskog Narodnog kazališta Ivana pl. Zajca te gostujući umjetnici.

Opširnije poslušajte u nastavku.

U Areni počinje drugo izdanje festivala 'Ljetna klasika'

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.